Därför kavlar jag ner

Den senaste veckan har vi som valt att kavla ner och inte ta covidvaccinet kartlagts av Aftonbladet som om vi vore kriminella och vi har utmålats som högerextrema antivaxxers som är farliga för samhället. Jag är själv för vaccin generellt och har tagit alla traditionella vaccin tidigare. Men gällande covidvaccinen är jag skeptisk på grund av att det är ett nytt obeprövat läkemedel med en ny teknik, stort antal biverkningar, brist på debatt, starka påtryckningar, och för att kritiska röster tystas. 

Jag anser att allmänna restriktioner utan vetenskaplig grund, massvaccinering med snabbutvecklade läkemedel och covidpass som skapar ett system med medicinsk apartheid behöver debatteras, få ifrågasättas och enligt mig stoppas. För mig är demokratin, våra mänskliga rättigheter och våra friheter värda att försvara och jag hoppas att fler engagerar sig.

Här tre skäl till att jag valt att kavla ner:

1. Frivillighet istället för övertalning

Just nu pågår en massiv PR-kampanj i medier och av myndigheter för att få så många som möjligt att ta de nya nödgodkända covid-vaccinen. Men alla som väljer att ta covidsprutorna måste informeras om att det är ej färdigtestade läkemedel som injiceras annars bryter ansvariga mot Nürnebergkonvetionen. Nu påstår Läkemedelsverket på sin hemsida felaktigt att Covidvaccinen är godkända även fast de endast har ett villkorat försäljningstillstånd vilket framgår på Europeiska Läkemedelsverkets hemsida. Samtidigt så avfärdar Läkemedelsverket de rekordmånga anmälda biverkningarna trots att myndigheten endast hunnit handlägga en tiondel av alla anmälningar som inkommit. 

Tills ansvariga myndigheter har utrett att nyttan med vaccinen för friska individer vida överstiger riskerna även långsiktigt så anser jag att alla som är osäkra har all rätt att kavla ner. 

2. Seriös debatt istället för enkelriktad censur

Det är en utbredd missuppfattning att det råder konsensus bland läkare och experter om att allmänna restriktioner och massvaccinering är det enda och bästa sättet att hantera Covid. Det finns idag många forskare, läkare och experter som varnar för allvarliga effekter av massvaccineringen och de allmänna restriktionerna. En av de som är kritiska till massvaccineringen är uppfinnaren av mRNA-tekniken Robert Malone som varnar för att det inte finns data som visar om vaccinen är säkra. 

En annan ledande välrenommerad epidemiolog som med stöd av över 40 000 andra experter inom området menar att allmänna restriktioner är fel väg är svensken Martin Kulldorff som är verksam vid Harvard. Han har därför startat Great Barrington Deklarationen som skrivits under av över 850 000 personer som står bakom att vi istället för allmänna restriktioner bör satsa på riktade insatser mot riskgrupper och att alla andra ska tillåtas leva som vanligt tills naturlig flockimmunitet uppnåtts. 

Istället för att tysta dessa och andra kritiska forskare och läkare så behöver vi nu öppna upp för en ordentlig debatt om massvaccinering och allmänna restriktioner som strategi. Särskilt viktigt är denna debatt i ljuset av att länder som haft nedstängning faktiskt tillhör de som drabbats värst, och att även fullvaccinerade nu blir sjuka och dör efter att de smittats med nya muterade virusvarianter

3. Mänskliga rättigheter istället för medicinsk apartheid

Just nu föreslår regeringar runtom i världen inskränkningar av rörelsefriheten och möjlighet till försörjning för de som av olika skäl inte tar covidsprutorna. Detta är en form av medicinsk apartheid där de som inte vill medverka i ett medicinsk experiment särbehandlas och diskrimineras. Detta är helt oacceptabelt och denna diskriminering är inhuman och behöver stoppas omedelbart.

Andreas Sidkvist, kommunikatör webbdesigner och initiativtagare till Kavlaner.se

35 svar

 1. Bra initiativ Andreas ! Den som läser och lyssnar, har genomskådat alla lögner ang den så kallade pandemin.
  Viruset i sej själv är ganska harmlöst, men spikeproteinerna är den stora boven, som triggar igång infektionen med covid19. Att då spruta in två sprutor med spikproteinet för att trigga igång imunförsvaret är ju fullständigt vansinnigt.

  1. Kontroll över oss människor vad det handlar om Är själv glad att man har öppna ögon och inte fallit för propagandan men jag brukar inte vara som stora massan heller

   Utan debatt enkelriktad nyheter som hela tiden matar människor med skrämsel om detta virus gör att stora massan blir rädd och sen tänker man inte på vad vaccinet eller injektionerna vill jag kalla det innehåller och vad de får för hemska konsekvenser

 2. Jag håller med om att man bör informera allmänheten om riskerna med de outforskade vaccinerna.
  Vidare tycker jag att vi har rätt till ett val; tillgång till tradotinella d v s vacciner tillverkade avförsvagad virus (det finns sådana, t ex ryska och kinesiska).
  Det jag absolut inte kan acceptera är tesen om att vi ska leva som vanligt. Vi måste isolera oss och bära munskydd för annars får viruset sprida sig fritt och MUTERA ytterligare.
  Vidare tycker jag att den enda lösningen på pandemiproblemet är total lockdown so Kina brukar köra. Vi stänger ner ALLTING och efter är månad är vi så gott som befriade från viruset. Jag förstår att det är orealistikst ty vi lever i en kapitalistisk värld och alla skurkarna vill ju sälja sina vacciner…

  PS Jag själv kan inte vaccinera mig p g a hälsoskäl. DS

  1. Så idiotiskt dåligt resonemang. Man har bara ,hehe , 99,7% överlevnad. Detta är en vanlig influensa på detta vis. Andra influensor har vid många tillfällen haft mycket större dödlighet men inte sjutton har vi stängt ner samhällen för det. Dessa lockdown är ett påhitt av Davos skurkarna. Öppna jacken.

  2. Du måste lyfta blicken, betydligt, för att förstå vad detta handlar om. Själva pandemin och massvaccinationen av jordens befolkning är bara ett delmål. Det riktiga målet är total kontroll av världens befolkning. Detta kommer de enligt mig misslyckas med men tyvärr kommer många att stryka med i kampen mot förtryckarna.

 3. Precis såhär jag tänker. Logiskt tänkande och rimlighet är som bortblåst. Det är ersatt med ”dom sa på nyheterna”. Jag kavlar ner.

 4. Jag håller med fullständigt. Men vill även inflika det faktumet att det faktiskt finns botemedel mot Corona redan! Ivermectin och hydroklorokin tillsammans med höga doser zink och C-vitamin har visat sig fungera alldeles utmärkt i flera länder. Dessa läkemedel är väl beprövade och har använts i flera decennier mot bland annat parasiter och malaria. Att då gå in och FÖRBJUDA dessa läkemedel och samtidigt förskriva morfin utan syrgas som gjordes våren 2020 är regelrätt folkmord! Men det verkar också ha tystats ner i media idag… Så i då finns det ju definitivt ännu mindre anledning att massvaccinera en hel världs befolkning! Klart en blir misstänksam i det läget… Att då beskylla oss för att vara livsfarliga högerfanatiska ”antvaxxare” blir faktiskt ganska löjligt i sammanhanget…

   1. Jag kavlar ner, för det är en oinskränkbar rättighet. Oavsett vilka lagar som kan tänkas stiftas, så har var och en rätt att avstå vaccin. Ingen ska tvingas till något medicinskt ingrepp, hur enkelt det än må vara.

    Begära källa för ett blogginlägg? Detta är ingen opponering på examensarbete vid en högskola. Om du tvivlar på nåt som skrivs på en blogg, på Facebook, vad hindrar dig att googla, och hitta dina egna källor? Jag har hängt på nätet länge, och min (med tusentals andra) erfarenhet säger mig att försvinnande få läser de källor som faktiskt presenteras. Diskussioner på bloggar, diskussionsforum, Facebook med mera, ska INTE styrkas med referenser.

    Det finns inga långtidsstudier, speciellt inte randomiserande dubbelblinda placebokontrollerade studier, där vaccinerade jämförs med ovaccinerade. Experter hävdar det är oetiskt att ”undanhålla” vaccin från en viss grupp. Hur kan det vara oetiskt? 100000-tals avstår ju frivilligt.

    Jag tycker vaccin ska vara frivilligt. Källa? Nä personlig åsikt. Jag anser att vaccin skadar mer än gör nytta. Källa? FASS, Socialstyrelsen, Internetmedicin, Praktisk Medicin, produktmonografer för varje enskilt vaccin. Så, kommer du läsa dessa källor nu då? Nä jag trodde väl inte det.

    1. Håller med dig Thomas! Det är ett ständigt krav på källor. Visst finns det mycket konstig information på nätet att sålla bland men även om man så visar upp doktorsavhandlingar (som i många fall också är falsifierade eller dåligt underbyggda) så tror vissa ändå inte på informationen. Man kommer ganska långt med sunt förnuft och ett öppet sinne. Kavlar ner jag också. Men så har jag också följt denna utveckling under 20 år vilket gör att alla varningsklockor ringt tidigt under denna ”pandemi”.

 5. Mycket ket bra skrivit, och min inställning att kavla ner. Jag litar inte på något vaccin som har så kort testperiod. Själv lever jag ett normalt liv träffar barn o h barnbarn som vanligt använder i gen mask. Men håller själ klart en viss avstånd i butiker. Kanske man har fått motståndskraftig. I stället för att gömma sig från allmänheten, jag mår prima även min man som lider av prostatacancer och alla cancerpatienter får backa för allt tjat om corona/pandemin. Så folk för dö i cancer numera.tråkigt och snedvridet

  1. Hej Att Cancerpatienter har fått stå tillbaka beror en hel del på att allt för många inte efterlevt FHM och regeringens rekommendationer och på bud. Och där med har smittspridningen ökat. Du kanske är en av dom som ovetandes varit sjuk och fört smittan vidare till någon som hamnade på IVA. Kanske kontrollen av min frus cancer blev försenad så att tumören han växa sig för stor. Vem vet, som sjuksköterska tror jag det skulle varit följt möjligt att fått bukt med tumören om det hade skett i tid.
   Att SARS-CoV-2 spred sig på boendena för äldre och att alltför många dog, är nog mer komplicerat.

 6. Att läsa det du skriver visar enbart på okunnighet. Såna som du gör mig rädd. Att vara då ignorant och så fullständigt fel ute kommer göra att viruset kommer fortsätta mutera och bli mer farligt. Hoppas verkligen att krav att inneha vaccinpass blir verklighet.

  1. Bra Thomas, medicinsk apartheid är precis vad vi behöver.
   Tror du verkligen att det kommer att stanna där??

   Jag har i över ett (1) år efterfrågat bevis från Folkhälsomyndigheten om detta så kallade virus, SARS-CoV-2, men de har inga bevis för dess existens. Deras svar löd så här ”vi har tittat i ett mikroskop”, detta är inte seriöst från en myndighet som ska ansvara för vår hälsa.
   Dessa bevis saknas hos alla motsvarigheter till FHM runtom i världen.

   Du som förespråkar medicinsk apartheid kan vänligen uppvisa bevisen på isolering och separering av detta så kallade virus.

   Jag antar att du tillhör de som anser att SVT enbart förmedlar sanningen och inget annat än sanningen samt har haft en fantastisk seriös debatt senaste 18 månaderna.

   Varför har hälsomyndigheter inte gått ut med att vi ska höja nivån av Zink, D-vitamin och C-vitamin i kroppen?? (Vilket jag gjort och mår bättre än på många år)

   Varför fortsätter man att använda PCR test som inte kan påvisa pågående infektion utan enbart ge en fingervisning??

   Jag säger som du ”Såna som du gör mig rädd”

   Jag hoppas att köpta politiker, läkare och forskare runtom i världen ställs inför rätta för brott mot mänskligheten.

  2. Om du anser att han är så okunnig måste ju du vara klokare än honom, och då förklara varför vi ska ta dom här osäkra sprutorna som har så mycket allvarliga bieffekter och dödsfall? Vill gärna höra dina argument.

 7. Thomas, vilken okunnighet är det du vill peka på? Det är sådana som du som bara har en åsikt utan insikt som stör. Kom igen, sakligt nu: vad exakt i Andreas och oss andras argument är det du ser inte håller? Vad VET du som inte vi vet? Det finns många obesvarade frågor, men i ett sådant läge måste man ha mer på fötterna för att vaxa hela världens befolkning med ett framstressat vaccin som testas och godkänns, dessutom preliminärt, nästan först i samma stund som det sprutas in i din kropp. Vanliga vaccin tas fram under många år och detta är framstressat på några månader och det håller INTE för att vaxa hela världens befolkning! Dessutom innebär vaccinationen att du medvetet sprutar in covid i din kropp! VAD i detta är bra tycker just du? Som Andreas skriver: ett nytt obeprövat läkemedel med en ny teknik, stort antal biverkningar, brist på debatt, starka påtryckningar, och kritiska röster tystas. Att kritiska röster så hätskt angrips är ett bevis på något.

 8. Hej. Det är ingen tvekan om att Sveriges invånare själva kan bestämma om de vill vaccinera sig mot SARS-CoV-2 viruset eller inte. Det står också var och en fritt att informera sig från vilket håll man vill. Så har jag gjort och efter att ha läst och hört båda sidorna, så att säga, har jag bestämt.
  Att vaccinet mot SARS-CoV-2 skulle vara ett experiment nu när allmänheten får tillgång till det är inte sant. De olika vaccinen är ordentligt testade för de grupper det rekommenderas för i vad som kalla fas tre studier. Att man i USA har gjort vad man kalla ett temporärt godkännande beror på att vaccinen inte ännu är testade på alla grupper som borde bli vaccinerade. Så har jag förstått det. Och vart efter olika studier blir klara så kommer det att bli ett fullt godkännande.
  Det jag tycker är otäckt med många vaccin motståndare är att man kopplar viruset och vaccinet till en grupp rika makthavare som sägs eftersträva världsherravälde och tjäna kopiöst mycket pengar på att förslava människorna genom ett vaccin?
  Det för tankarna till Sions vises protokoll, ( ett antisionistiskt falsarium från 1800-talet ) som dyker upp i olika skepnader då och då. Jag har sett det nämnas på någon nätsida under mina näteftersökningar, som inte sälla slutar på högerpopulistiska nät sidor. På en svensk alternativ sida om hälsa uppmanas man ett söka på Q ( Qanon ) och Trump, så nog finns det en hel del infiltration i hälsorörelse och antivaccin motståndet av högerpopulism. Så om ni vill vara seriösa vaccin motståndare så håller er borta från högerextremismen från USA. Den har bra som mål att få tillbaka Trump i nästa val och då är antivaccin m m. motståndare en bra grogrund för deras tankar. Så tror jag.

 9. Hej Jo Du pratar om att myndigheterna jobbar på att övertala folk att vaccinera sig.
  Vad håller inte antivaxxarna på med om inte att övertala folk att inte vaccinera sig.

 10. Flockimunitet utan vaccin innebär att uppskattningsvis 70% eller mer av befolkningen skall gå igenom sjukdomen. Ca 5 till 10% av de som haft sjukdomen får svåra och långvariga besvär som t.ex. förlust av lukt och smaksinne. En mindre men inte obetydlig del av de som insjuknar dör.

 11. Argument 1:
  Det är inget vaccintvång. Sluta förvanska saker.

  – Du kan alltid hitta så kallade experter som stödjer allt.
  – De flesta argumenten här är bara plockade på måfå.
  – De får argumenten du faktiskt har grunder för har redan dementerats om och om igen.

  Det känns som att du är så envis om att du måste ha rätt att det inte spelar någon roll hur bra vaccinet någonsin visar sig att vara eller hur fel du kan ha. Din åsikt är att vara kompromisslöst anti.

  Skitbra att alla ska få ha sina egna åsikter och ta sina egna beslut. Men där är vi redan.
  Gå inte runt och aktivt sprid felaktig kunskap om såna här allvarliga saker pga din envishet att ha ”den enda upplysta åsikten i rummet”.

  Gå tillbaka till dina tidigare konspirationsteorier där du är ofarlig för samhället.
  Tips på superspännande och helt onödiga konspirationsteorier att engagera sig i:

  1. World Trade Center var planerat av Bush – här har du redan en kampanj du påbörjat och gärna får återgå till.
  2. Aliens på jorden, inte pratat med dig om detta men vet att dina syskon är helt övertygade om det.
  3. En familj som styr hela världen, skitspännande ju!

  Återgå gärna till någon av dessa. Det skadar ingen och du får samma ego-boost.

  /Felix, din före detta vän.

  1. Felix, du tar bara upp dyrbar tid och utrymme med dina emotionella rader om du inte har något sakligt att komma med här. Vad bidrar du med att skriva om aliens och 9/11 här? Vi vill bara ha sakfakta, sådant som man kan belägga, inte bara påståenden. Du verkar dock mest emotionell och har oklart fokus.

   Du nämner experter, ja, det finns experter som propaganderar för C-vax men när de motsägs viftar de bara bort det som du, utan att svara på de svåra frågorna. Deras argumenten är också bara plockade på måfå och de bortförklarar motargument utan att vederlägga dessa, dvs. de dementerar dem, inte vederlägger, det är en viktig skillnad.

   Problemet som föranlett denna sida är också att alla INTE ska få ha sina egna åsikter och ta sina egna beslut, utan staten (och du kanske?) har hetsat mot befolkningen sedan mars 2020 som om vi haft tvångslagstiftning, som vi dock inte haft. Propagandan är monumental och inte bara landstinget Dalarna funderar på att vid anställningar diskriminera de som inte vaxat sig, oklart varför, antagligen i ovetskap om att även vaxade kan sprida smitta. För precis som med objektsburen smitta kan vaxade lika mycket sprida smitta, oavsett om de blir sjuka själva. Så vari ligger landstingets dalarna syfte? Det vi ser är alltså en vurm, globalt, att fängsla hela världsbefolkningen i ett vaxslaveri. Anser du att det är ett problem att folk har ett fritt val att slippa?

  2. Hej bäste Felix,
   Jag förstår att du känner du frustrerad att jag kämpar emot något som du uppfattar som det enda rätta och riktiga.
   Men det jag kämpar för är mänskliga rättigheter, demokrati, yttrandefrihet och rätten att få bestämma över vilka medicinska behandlingar som vi ska tvingas genomgå.
   Det är inget jag har hittat på eller är ensam om att oroa mig för. Det finns tiotusentals läkare, epidemiologer, immunologer, advokater, sjuksköterskor och andra som arbetar inom relevanta områden som dagligen slår larm om det farliga och tokiga med vad som nu sker. Att avvisa, avfärda, smutskasta, eller försöka tysta eller bannlysa mig och alla andra som är oroliga kommer inte att hjälpa då vi som är kritiska till det som sker blir fler och mer högljudda för varje dag i takt med att förtrycket fortsätter.
   Jag hoppas och tror att du en dag själv kommer att förstå vilken massiv propaganda som vi alla utsattes för i syfte att få oss att gå med på de inskränkningar av våra fri och rättigheter som många nu tror är nödvändiga.
   Om du är öppen att ta till dig vad över 40 000 experter inom området samt 850 000 andra engagagerade från hela världen har att säga om allmänna restriktioner som strategi för att bekämpa Covid så kan jag rekommendera ett besök på hemsidan för Great Barrington Deklarationen. https://gbdeclaration.org/great-barringtondeklarationen/. En av initiativtagarna till deklarationen är bland andra svensken Martin Kulldorff verksam vid Harvard som epidemiolog.
   Nedan en mycket intressant artikel om honom. Hans initiativ har nu samlat över 850 000 underskrifter för sin linje att satsa på riktade insatser till riskgrupperna istället för massiva ovetenskapliga och förödande nedstängningar.

   ”Enligt den lågmälde svensken från Umeå – som i Wall Street Journal kallats “Covid-rebellen” och som talar felfri svenska även efter decennier i USA – har det som utspelats det senaste året varken baserats på etablerade pandemiplaner eller grundläggande principer om folkhälsa. I stället för att ta all kunskap om global folkhälsa i beaktande har åtgärderna, ur Martin Kulldorffs synvinkel, stöpts i en form av tunnelseende.”

   ”Vad anser du om restriktioner som stängda badhus och museer?

   “Att tro att man kan framgångsrikt skydda de äldre genom de allmänna restriktioner som du nämner är naivt. Det har prövats och misslyckats i många länder, både i våras och nu under andra vågen.”

   I Sverige hade, med Martin Kulldorff vid rodret, skolor och universitet förblivit öppna, barer och restauranger hade aldrig omfattats av restriktioner, munskydd hade begränsats till vården samt konserter och teaterföreställningar hade fortsatt – men alla över 60 år hade rekommenderats att stanna hemma.”

   ”I The Spectator skriver Martin Kulldorff: “Poängen är att hålla samhället öppet för de yngre generationerna, och när de genererat flockimmunitet med bara liten risk för sig själva, kan de äldre också komma ut. Är det åldersdiskriminering att be de äldre att hålla sig undan från samhället under en tid så yngre kan fortsätta som vanligt? Kanske, men det räddar liv.”

   Flockimmunitet är i sig ingen strategi, säger han, utan den oundvikliga slutpunkten för varje pandemi, vare sig det sker genom naturlig infektion, vaccinering eller en kombination. För honom är frågan snarare hur strategin utformas, för att i möjligaste mån skydda både riskgrupper och folkhälsan på lång sikt.”

   “I de planer som utvecklats inför en pandemi – som vi ju visste skulle komma – står inget om lockdowns eller nedstängningar av skolor och affärer utan att skydda dem med högst risk. Det var förvånande att läsa i media att det här med nedstängning är att följa vetenskapen.”

   Är all uppståndelse värt det?

   “Jag har aldrig eftersträvat publicitet. Jag tycker om att jobba med min forskning och är en tillbakadragen person. Men när det går fel så måste man ju säga till.”

   https://kvartal.se/artiklar/den-svenske-covidrebellen-i-usa/

   Allt gott,
   Andreas, din tålmodige vän

 12. Forskarna är eniga om en sak, med ett vaccin kommer biverkningar och en del av dem är allvarliga.

  Nu börjar vi kunna mäta vaccineffekten:
  https://lakartidningen.se/aktuellt/nyheter/2021/08/8-av-10-med-covid-19-pa-iva-ovaccinerade/

  80 % av dem som behöver intensivvård är inte fullvaccinerade.

  Detta ska ställas i relation till att 67 % av befolkningen är fullvaccinerad:
  https://www.folkhalsomyndigheten.se/folkhalsorapportering-statistik/statistikdatabaser-och-visualisering/vaccinationsstatistik/statistik-for-vaccination-mot-covid-19/

  33 % av befolkningen tar alltså 80 % av iva-trycket från covid.

  Det här förtjänar dem som tänker #kavlaner att få veta.

  Att riskera att bli sjuk av ett virus från en matmarknad eller ett laboratorium i Wuhan är lika experimentellt som att vaccinera sig.

  1. Rapporten om att ovaccinerade utgör en majoritet av de intagna på IVA i Sverige har väckt en del frågetecken då denna tendens inte är densamma i andra länder.
   Vilka räknas egentligen som ovaccinerade i Sverige?
   Enligt en rapport från Folkhälsomyndigheten så räknas man som ovaccinerad ända till 21 dagar efter första injektionen. Länk till rapporten: Skyddseffekt av vaccination mot covid-19 i åldersgrupperna, 65 år och äldre. Baserat på svenska data från våren 2021
   (På sid 10 och 11 finns denna definition förklarad; https://www.folkhalsomyndigheten.se/contentassets/bfeeb9d296cf4010afa3c959fea0ae5e/skyddseffekt-vaccination-covid-19-aldersgrupperna-65-ar-aldre.pdf)

   Och så här ser situationen ut på sjukhus i Israel där man har vaccinerat rekordmånga:
   Sjukhusdirektör: Majoriteten av covid-19-patienter är vaccinerade. Under en intervju med Channel 13 TV News den 5 augusti, sade Kobi Haviv, medicinsk direktör vid Herzogs sjukhus i Jerusalem, att ”85 till 90 procent av alla inläggningar berör helt vaccinerade personer”. Herzogs sjukhus är specialiserat på äldrevård.
   Haviv sade att det stigande antalet av vaccinerade människor som får covid-19 beror på att ”vaccinens effektivitet dalar”.
   Data från Israels hälsominister i juli visar att Pfizervaccinets förmåga att förhindra infektioner och symtomatisk sjukdom hade sjunkit från 90 procent till 39 respektive 41 procent. Dock är det förebyggande skyddet mot allvarliga symtom och inläggning på sjukhus fortsatt högt, 88 procent respektive 91 procent.

   https://epochtimes.se/Sjukhusdirektor-Majoriteten-av-covid-19-patienter-ar-vaccinerade

   1. Vaccin ger inte ett hundraprocentigt skydd, det är det ingen som påstår. Och naturligtvis kickar inte vaccinets alla effekter (eller bieffekter för den delen) in samma sekund som sprutan dras ut. Så ska man mäta vaccinets effektivitet är det nog rimligt att beakta en inkubationstid. 7, 14 eller 21 dagar? Den som är tvärsäker där är förmodligen okunnig…

    Att vaccinerade kan bli majoritet av vårdtagarna för covid är en logisk konsekvens av att skyddet inte är hundraprocentigt (om det låter konstigt, tänk om vaccinationsgraden var 99,98%). Antal vaccinerade/ovaccinerade som behöver vård är bara intressant att titta på om du kan jämföra med vaccinationsgraden.

    Oundvikligen är frågan komplex och siffrorna inte statiska. De olika vaccinen har olika effekt, vi vet inte med vilka intervaller det är optimalt att ta doserna etc. Eller tidsramarna för att vaccineffekten avtar. Därför är det svårt för mig att bedöma exakt vilka slutsatser vi kan dra av läget i Israel.

    Men alla nyckeltal jag tror mig kunna bedöma talar enhälligt för att covid har mer bieffekter på individ- och samhällsnivå än vaccinet.

 13. Hoppas alla uppmärksammat Europarådets parlamentariska Resolution 2361 (2021), där några punkter är extra intressanta, se nedan, läs gärna hela enligt länk nederst (egen översättning under den engelska, kan tyvärr inte göra fetstil ed här):

  7.3 with respect to ensuring a high vaccine uptake:
  7.3.1 ensure that citizens are informed that the vaccination is not mandatory and that no one is under political, social or other pressure to be vaccinated if they do not wish to do so;
  7.3.2 ensure that no one is discriminated against for not having been vaccinated, due to possible health risks or not wanting to be vaccinated;
  7.3.3 take early effective measures to counter misinformation, disinformation and hesitancy regarding Covid-19 vaccines;
  7.3.4 distribute transparent information on the safety and possible side effects of vaccines, working with and regulating social media platforms to prevent the spread of misinformation;

  7.3 med avseende på att säkerställa ett högt vaccinupptag:
  7.3.1 se till att medborgarna informeras om att vaccinationen inte är obligatorisk och att ingen är under politiskt, socialt eller annat tryck för att vaccinera sig om de inte vill göra det;
  7.3.2 säkerställa att ingen diskrimineras för att inte ha vaccinerats, på grund av möjliga hälsorisker eller inte vill vaccinera sig;
  7.3.3 vidta tidiga effektiva åtgärder för att motverka desinformation, desinformation och tvekan om Covid-19-vacciner;
  7.3.4 distribuera transparent information om säkerheten och möjliga biverkningar av vacciner, arbeta med och reglera sociala medieplattformar för att förhindra spridning av desinformation;

  https://pace.coe.int/en/files/29004/html

 14. Undvik vaccinerade! De som har vaccinerat sig har ju frivilligt sprutat in covid i sin egen kropp, och eftersom covid ju faktiskt smittar och de vaccinerade har covid, oavsett att flertalet ännu inte insjuknat av det måste alla normala människor som inte vaccinerat sig undvika de som vaccinerat sig, eftersom de faktiskt kan (kan, jag skrev inte att alla blir, men kan) bli smittade av de vaccinerade, detta är logiska objektiva fakta. Detta är allvarligt, undvik/distansera från de som vaccinerat sig alltså.

 15. En del av förklaringen till ensidigheten i propaganda-”narrativet” är sannolikt att Sverige är ett så litet land att här bara ryms en åsikt i taget (taget från siten Pharos, en del intressant om covid där också). Men nu när de vaccinerade börjar bli i majoritet på IVA så kan ju media inte heller förtiga det, eller hur. Och de vaccinerade kan inte/behöver inte bli ”smittade” av ovaccinerade, eftersom de vaccinerade redan frivilligt sprutat in covid i sin egen kropp, så de insjuknar av själva vaccinet. Först hette det att vaccinet var ”nästan ofarligt”, men när allt fler vaccinerade fyller IVA så heter det plötsligt att det var ”väntat”, då vaccinet ”ju inte ger någon garanti” eller ”hundraprocentigt skydd” och att detta kommer att öka med andelen vaccinerade. Jaha. Kunde de ha sagt mera öppet från början. När en vaccinerad insjuknar av vaccinet kallas det att de blir ”genombrottssjuka”, något man först mörkade genom att vända på det och säga att de flesta på IVA var ovaccinerade = läs: många på IVA var vaccinerade, vilket var det intressanta, så det gäller att läsa nyheter med vakenhet. I början av september nån gång sade de på nyheterna att 70 % av de på IVA var ovaccinerade, vilket ju innebär att 30 % på IVA var vaccinerade, och försöken att bortförklara det med ”något underliggande” m.m. kan inte upphäva fakta, att andelen covidare på IVA är snart i majoritet och förvånansvärt hög givet vaccinets marknadsförda fördelar.

  1. Vaccin ger inte ett hundraprocentigt skydd, det varken tror eller påstår någon. En oundviklig matematisk konsekvens av det är att när tillräckligt många är vaccinerade så kommer majoriteten av dem som behöver vård att vara vaccinerade. Men de som behöver sjukhusvård kommer vara betydligt färre än om inget vaccin funnits, här har du en studie för 65+ chrome-extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/viewer.html?pdfurl=https%3A%2F%2Fwww.folkhalsomyndigheten.se%2Fcontentassets%2Fbfeeb9d296cf4010afa3c959fea0ae5e%2Fskyddseffekt-vaccination-covid-19-aldersgrupperna-65-ar-aldre.pdf&clen=530342&chunk=true

   Vi har nu vaccinerat i snart elva månader. Totaltrycket på vården minskar radikalt, d.v.s bieffekterna av vaccin är ett betydligt mindre problem än Covid. Hade vårdtrycket ökat markant sedan massvaccineringen kom igång hade jag bytt åsikt och blivit skeptiker till covidvaccinet. Men det är det motsatta som sker. Vilka data ska komma in för att du ska ändra åsikt?

   Att vaccinera sig medför alltså en risk för biverkningar, vilket drabbar den enskilde och vården. Att smittas av ett virus som kommer från en matmarknad eller ett laboratorium i Wuhan medför också en risk, för både vården och den enskilde. Den risken verkar vara större när man tittar på vårdtryck, som jag anser vara det viktigaste måttet.

 16. Här är en kort film med ett stort antal läkare som alla en efter en säger vad de tycker om covid och vaccinet: klart sevärt, oavsett var man står i detta: https://www.bitchute.com/video/IF5WicmITjEp/

  Här en annan intressant sida med mycket information: https://covileaks.co.uk/, där man kan finna mycket om vems ekonomiska och andra intressen som styr. Läs exempelvis under Friends of CoviLeaks och ”A MONSTER COMES TO SEE ME” om korruption, pharmaindustrin, covid-19-kapitalism och ”pharmafia”. Och visst kan man undra varför Bill Gates, en datorprogrammiljardär, som orerat vit och brett om att världens befolkning är för stor och måste decimeras, blandar sig med alla sina resurser i vaccination. Han blev utslängd för åratal sedan från Indien sedan många barn dött av deras experiment, men han ger inte upp och tar det globalt nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentera via Facebook

Fler inlägg

Visselblåsare, här samlar vi de modiga

Visselblåsare från hela världen larmar, nu är det dags att få fler att lyssna.Oberoende vaccinutvecklare, sjukvårdspersonal, begravningsentreprenörer, anhöriga till drabbade och alla

Låt oss hålla kontakten

Just nu skickar vi inga mejl men om fler av våra kanaler i sociala medier stängs ner (Twitter blockerades snabbt) så fortsätter vi kampanjen via mejl och och hemsidan. Vi spammar inte och delar inte vidare dina uppgifter.